Piia Collan Kirjoitan kun on asiaa

Tahdotko rakastaa?

 

Avioliitossa kumppanin, mieheni tärkein tehtävä on rakastaa, kaikilla tasoilla. Epäonnistumiset mahtuvat tähän määritelmään mukaan. Mikäli nainen kokee olevansa rakastettu kokonaisuutena, hän on onnellinen kaikilla tasoilla. Ainakin minä kömmin mielelläni mieheni viereen, jolle riippuläskini eivät ole kynnyskysymys.

Erään suositun naistenlehden haastattelun mukaan noin 75% miehistä kokee riippuvatsan olevan suuri ongelma, suoranainen ”Turn off”. Haastattelussa ei miesten iällä tuntunut olevan merkitystä. Kyseltiin siinä kaikenlaista muutakin, että pitääkö olla silikonit ja millainen karvoitus karkoittaa halun. Surullista. Haastatelluista oli kuvatkin laitettu, näin puhuttiin taas mediassa avoimesti seksistä, ei rakastelusta tai rakkaudesta. Vain yksi mies vastasi kaikkiin kysymyksiin, ”Ei väliä, jos rakastaa.”

Aivot ovat tärkein sukupuolielin. Jos ajattelet vain fyysisellä tasolla voi pian käydä niin, ettei ole enää ketään jota huolit, kun kaikki blondit loppuvat maailmasta ja brunetit ei kelpaa. Ei kukaan ole ikuisesti kaunis ja uskoisin suurimmalle osalle naisista, vaimoista kuuluvan elämään muutakin, kuin botox, kaikenlaiset lisäkkeet, karppaus, puunaus ja karvanpoisto.

Miehekäs mies näkee vaimonsa aina kauniina, rakastettunaan. Aviomies on luvannut ”tahtovansa rakastaa”, siis tahtoa, se on sitoutumista siihen, että tahtoo, hyvinä ja pahoina päivinä. Ei siinä kysellä, että rakastatko siihen asti, kun vaimon kroppa on vallitsevien kiiltokuvanormien mukainen. Tämä tahtomisosuus unohtuu monilta. Se tahtominen tapahtuu sydämessä, teoissa ja siellä sielussa. Siellä se seksuaalisuuskin on.

Tahtomista voi vaalia ja ylläpitää kaikilla tasoilla. Ei se lopu jenkkakahvojen tuijottelusta. Tiina Jylhän, hyvin miehekkään näköinen aviomies kertoi telkkarissa, ”Jos Tiina lihoo viisi kiloa avioliitossa, se on petos. Jos Tiina lihoo yli viisi kiloa, se on törkeä petos” Millainen liitto tällaisen ajatuksen ihan tosissaan hyväksyy. Luja tahto ilmenee tällöin vain treenisalilla ja ruokavaliossa. Missä sen keitetyn kanafileen sisällä on sisältö, joka kantaa vanhuuteen asti?

Mieheni rakkaus ja tahto tekevät minusta kauniin, ovat aina tehneet. Huolimatta siitä minkä verran painan, tai missä roikkuu. Peilistä katsoo aina ihminen jota en tunne ja jota ajoittain jopa inhoan.  Miehelleni se on hyväksytty ja niin kaunis. Me molemmat olemme sanoneet ”tahdon”

Pidän muuten mieheni vatsakumpua äärimmäisen seksikkäänä, muitten miesten en niinkään. Olkaa kateellisia vaan, syytä siihen on. Minäkin olen sanonut taikasanan.

Sitoutumista ja tahtomiseen sitoutumista vaaditaan liitossa molemmilta. Vihkikaavassa ei kysytä ”Rakastatko ikuisesti” vaan ”Tahdotko rakastaa?”

 

                     

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa